Bilden visar en person som tränar med en bumpersplatta som är en gummerad viktplatta som kallas för bumper eller bumpers.

Bumpers till gym och hemmagym

Bumpers: Vad är egentligen bumpers eller bumper plattor, samt vad skiljer dessa åt i jämförelse med vanliga viktplattor. Med gummerade viktplattor kan du enkelt få en enklare allsidig träning i ditt gym eller hemmagym. Gummerade viktskivor kallas oftast bumpers (stötfångare) och dessa används inom träning på flera sett. Ett av dessa är att använda dem för att göra bicepscurls med bumpersplatta.

Att just träna biceps med bumperplatta har flera fördelar. En av dessa är tillgänglighet. Om du exempelvis vill utföra en balanserad bicepsövning så kan alternativet vara en kettlebell. Det krävs dock en viss form av inlärning. Att istället greppa en bumpersplatta och göra en kontrollerad övning. Detta kräver minimalt med förkunskaper då det sker relativt naturligt enligt kroppens normala rörelsemönster.

Bumpersplattor är användbara i alla typer av gymlösningar

Bumpers är således en viktig utrustning för alla gym oavsett om det är hemma eller på ett företagsgym, hotellgym, Crossfit boxen, eller på andra former av professionella gym. Oavsett om du är en gymägare som vill utrusta din anläggning med den senaste träningsutrustningen.

Du kan även vara en hemmagym entusiast som vill öka effektiviteten i din träning. På så sätt kan bumpers hjälpa dig att nå dina mål. Bumpers är perfekta för alla typer av gym och hemmagym samt går att placera på en rak skivstång eller en EZ stång vid behov.

Bumpers – Hur du tränar effektivt med lösa gummerade viktplattor

Bumpers är specialiserade viktplattor som är utformade speciellt för användning i olympiska lyft i viktlyftning. De har utformats för att kunna tappas från en höjd utan att golvytan nedanför skadas. De är därför perfekta för användning i gym där utrymmet är begränsat och/eller golvytorna kan vara känsliga.

De ger också extra dämpning som hjälper till att skydda lyftaren under tunga lyft. Bumpers finns i många storlekar, former, färger och vikter så det är viktigt att du väljer rätt för just dina behov.

Fördelar med att använda bumpers i hemmagym och företagsgym

Att använda bumpers har flera fördelar för både professionella gym och hemmagym. För det första kan du med hjälp av bumpers utföra olympiska lyft. Utan att behöva oroa dig för att skada ditt golv eller annan utrustning som exempelvis olika rack.

Detta är särskilt fördelaktigt för gym med begränsat utrymme eftersom det gör det möjligt för dem att maximera sin tillgängliga yta. Utan att behöva oroa sig för säkerhetsproblem i samband med att släppa tunga vikter från en höjd på hårda ytor (t.ex. betong).

Bumpers är en gummerad viktskiva som fångar upp stötar vid träning

Dessutom ökar användningen av bumpers effektiviteten i vissa lyft eftersom det minskar risken för skador på grund av felaktig form. Detta ger en extra dämpning när man utför tunga lyft, t.ex. knäböjningar och marklyft. Bumpers är på grund av sin hållbarhet vanligtvis billigare än traditionella järnplattor, vilket gör dem mer ekonomiska på lång sikt.

Bumpers är en viktig utrustning för alla gym eller hemmagym som vill utföra olympiska lyft på ett säkert och effektivt sätt. De skyddar inte bara golven från skador utan ökar också effektiviteten i vissa övningar. Samtidigt som de ger extra dämpning när man utför tunga lyft som knäböjningar och marklyft.

Med så många fördelar att erbjuda är det ett utmärkt sätt att uppgradera ett hemmagym, ett företagsgym, hotellgym samt även professionella gym. Allt genom att investera i några uppsättningar bumpers, skivstång somen rak skivstång eller en EZ stång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *