Bygg en glasvägg – både enkelt och kul

Kan du hantera en geringssåg, vattenpass och en skruvdragare kan du också montera en glasvägg till bastu, det gäller i varje fall om du köper glasvägg i form av modulsystem, då får de med allt i leverans. Du får bra monteringsanvisningar, och det blir dessutom mycket billigare än att bygga en specialvägg. Behöver du mot förmodan lite stöd så får du ringa en expert.

Glasväggar från Bastupunkten kommer i modulsteg om 10 cm, vilket gör att du kan kombinera ihop glas till vilken längd som helst, höjden är dock alltid 200 cm. Takhöjd i en bastu bör ligga runt 200-220 cm, och övre bastulaven bör hamna på ca 110-120 cm från taket. Innebär sannolikt att du får bygga ner en halvvägg ovan glasvägg, och från utsidan döljer halvväggen det lägre taket i bastun och allt ser naturligt ut.

Glasväggen ramas in med U-profiler i aluminium, inklusive ovan dörr men naturligtvis inte under dörr. Bara sidoglaset som håller dörren måste hamna rätt i både höjd, horisontal- och vertikalled, och då hamnar dörren automatiskt rätt och eventuellt påföljande glas behöver bara ställas rätt i vertikalled.

Byggtid för amatören rör sig runt ett par tre dagar men med tillägg för den tiden glassilikonet behöver för att härda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *