Gör dig redo för årstiderna med Åströms Sanda i Visby, Gotland! 

Vinter- och sommardäck är viktiga för en säker och bekväm körning under både årets kallaste och varmaste månader. Om du befinner dig på Gotland den här säsongen så glöm inte att besöka Åströms Sanda i Visby för alla dina behov av hjuljustering. Personalen på Åströms Sanda hjälper dig att hitta de perfekta vinter- och sommardäcken till din bil som garanterat kommer att hålla dig säker på vägen oavsett årstid. 

Varför vinterdäck? 

Vinterdäck är utformade för att hantera kalla temperaturer och isiga vägar effektivare än vanliga däck. De ger bättre grepp i våta, snöiga eller isiga förhållanden eftersom deras slitbanor är utformade på ett annat sätt än vanliga däck. Vinterdäck har också mjukare gummiblandningar som gör att de förblir flexibla även i kallt väder.  Det innebär att de anpassar sig bättre till förändrad terräng och ger bättre grepp även när temperaturen sjunker under 7 °C. Faktum är att vinterdäck kan ge upp till 50 % mer grepp i snöiga förhållanden jämfört med sommardäck.  

Varför sommardäck? 

Sommardäck ger optimala prestanda på torr vägbana och i varma temperaturer eftersom de är särskilt konstruerade för att ge bättre köregenskaper. Sommardäckens slitbanor är utformade med stora spår så att vatten lätt kan förflyttas från under bilens hjul när du kör på våta vägar. Dessa spår hjälper också till att upprätthålla en jämn kontaktnivå mellan ditt fordon och vägytan, vilket förbättrar hanteringen. Den gummiblandning som används för slitbanor för sommardäck är utformad så att den förblir fast snarare än flexibel som gummiblandningar för vinterdäck gör, så att den inte försämras vid varma temperaturer eller förlorar sitt grepp på torra ytor. Dessutom skapar sommardäck mindre rullmotstånd, vilket gör dem mer bränsleeffektiva jämfört med vinterdäck.  

Hjulinjusteringstjänster hos Åströms Sanda 

Förutom att erbjuda vinter- och sommardäck erbjuder Åströms Sanda även hjuljusteringstjänster för fordon av alla märken och modeller i Visby, Gotland! Hjulinjustering är viktigt om du vill att bilens styrsystem ska fungera optimalt så att du har maximal kontroll över ditt fordon under alla årstider! Våra tekniker kommer att använda avancerad utrustning för att se till att alla fyra hjulen är korrekt inriktade på varandra så att de slits jämnt med tiden och att din bil kör rakt utan några vingliga eller vibrationsproblem! Du kan räkna med oss på Åströms Sanda för alla dina behov av hjuljustering den här säsongen!  

Ingen vill att deras bil ska köras dåligt på grund av felaktig hjulinställning under vare sig de varma sommarmånaderna eller de kalla vintermånaderna på året! Därför är det viktigt att få både vinter- och sommardäck monterade av en professionell service som Åströms Sanda i Visby på Gotland! Våra erfarna tekniker kan inte bara hjälpa dig att hitta den perfekta uppsättningen vinter- eller sommardäck, utan vi erbjuder även hjuljusteringstjänster! Glöm inte bort oss när du behöver kvalitetsdäckmontering eller hjuljusteringstjänster den här säsongen – lita på oss här på Åströms Sanda för alla dina fordonsbehov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *