Herman Millers historia

Herman Miller är ett möbelföretag från West Michigan med en lång och historisk historia. Företaget grundades 1905 och bytte ägare flera gånger innan det köptes av D.J. De Pree 1923. De Pree döpte om företaget efter sin svärfar, Herman Miller, och började göra det till det kända namn som det är idag.

Herman Miller blev känt i mitten av 1900-talet tack vare sitt samarbete med legendariska industridesigners som George Nelson och Charles och Ray Eames. Tillsammans producerade de några av de mest ikoniska möblerna från den tiden, varav många fortfarande tillverkas idag.

Förutom sina tidlösa designer är Herman Miller också känt för sitt pionjärarbete inom ergonomi och hållbara tillverkningsmetoder. Företaget har alltid legat i framkant när det gäller innovation, från att skapa den första kontorsstolen som var utformad speciellt för kvinnor till att utveckla stolar som främjar en hälsosam hållning och minskar trötthet.

Slutsats

Herman Miller är ett av de viktigaste möbelföretagen i historien, tack vare sina partnerskap med legendariska designers och sitt engagemang för innovation. Om du letar efter högkvalitativa, eleganta möbler som håller hela livet, behöver du inte leta längre än till aktivmiljo.se som har ett stort utbud av Herman Miller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *