Bilden visar en husbiul som kan använda solpaneler för husbil. Solpaneler för fordon finns i solcellspaket för husbil husvagn, båt. Det finns även speciella solceller i paket som solcellspaket för sommarstugan.

Nu kan du enkelt komplettera din husbil med solpaneler

Nu kan du enkelt komplettera din husbil och husvagn med solpaneler. På så sätt kan du njuta av större frihet när du är ute med husbilen eller husvagnen. Det finns färdiga solcellspaket med solcellsregulatorer och olika typer av solpaneler i färdiga solcellspaket för båt, husvagn och husbilar. Det finns även speciellt anpassade paket med Solceller för sommarstuga – Solcellspaket för sommarstuga.

Att använda solenergi i husbilen: Vad du behöver veta

Med teknikens framsteg blir solenergi allt mer tillgänglig för fritidsfordon. Genom att lägga till solpaneler på din husbil kan du njuta av mer frihet och bekvämlighet när du är ute och reser. Men vad behöver du veta innan du köper ett färdigt solcellspaket?

Olika typer av solpaneler och hur du kan tjäna på att köpa ett solcellspaket

Det finns två huvudtyper av solpaneler som levereras med färdiga paket – monokristallina och polykristallina. Monokristallina paneler är något effektivare än polykristallina paneler, men de är också dyrare. Polykristallina paneler är mindre effektiva än monokristallina, men de är också billigare.

Innan du gör ett köp är det viktigt att väga för- och nackdelar med båda typerna så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vilken som är bäst för dina behov. Du kommer många gånger spara på att välja en leverantör som har paketerat allt detta i ett solcellspaket?

På så sätt får du rätt anpassade produkter för just dina behov. Du kommer ha allt du behöver i ditt solcellspaket.

När behöver du solcellsregulatorer för solpaneler?

Solcellsregulatorer används för att reglera laddningen i dina batterier. Detta hjälper till att se till att dina batterier inte blir över- eller underladdade, vilket kan orsaka skador eller till och med förkorta batteriernas livslängd.

När du väljer en solcellsregulator ska du se till att välja en som är kompatibel med den typ av batteri som du har installerat i din husbil eller husvagn. Se dessutom till att styrenhetens effektklassning matchar eller överstiger den totala effektklassningen för alla dina solpaneler tillsammans. Detta kan du få hjälp av en expert på solpaneler och anpassade solcellspaket.

Installation och underhåll av dina solceller

Om du inte känner dig bekväm med att installera ett solcellssystem själv. Då finns det många erfarna yrkesmän som specialiserar sig på elektriska system för husbilar och som kan installera ett system åt dig.

När du väl har installerat systemet är det viktigt att du sköter underhållet genom att kontrollera anslutningarna regelbundet och rengöra eventuell smuts från ytan på dina solcellspaneler regelbundet. Som minst bör du göra detta en gång per säsong. Genom att göra detta säkerställer du optimal prestanda från ditt system år efter år.

Större frihet med att installera solceller på husbilen

Om du använder ett färdigt solcellspaket kan du således få större frihet när du är ute och reser med din husbil. Med noggranna förberedelser kan det vara enkelt att lägga till ett färdigt solcellspaket till din husbil och ge dig sinnesro medan du njuter av naturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *