Bilden visar kvinna som utöver yoga i ett underställ för jakt och fiske. Så här hittar du även rätt ultralätta tält och lättvikts tält för din fjällvandring

Olika typerna av tält för dina utomhusäventyr

Tält finns i olika storlekar som exempelvis enmannatält och 2 mannatält samt 4 mannatält. När du är ute och vandrar eller jagar kan du behöva sköna fritidsbyxor för herr och unixex. Fritidsbyxor för dam har en bra passform för dam. Fritidsbyxor för barn är skapade för att hålla får en tuffare användning.

Full mundur jaktkläder och sköna underställ för jakt och fiske

Ska du ut och jaga så kommer ett par sköna Full mundur jaktkläder sitta perfekt över ditt sköna underställ för jakt och fiske. Dessa passar även bra för friluftsvandring och vildmarksvandring i kyligare temperaturer. Är det något mildare så kan en kvalitet som liknar långkalsonger från Dyneema, vara ett bra alternativ.

Olika typerna av tält som finns tillgängliga för dina utomhusäventyr

När du planerar ditt nästa friluftsäventyr är en av de viktigaste sakerna du behöver tänka på vilken typ av skydd du behöver. Du kan trots allt inte riktigt njuta av en vandring i skogen om du inte har en bekväm plats att sova på natten.

Det finns en stor mängd olika tält på marknaden som passar dina specifika behov. När du ska välja tält kan det därför vara en bra början att göra en liten kravlista.

Tänk på detta när du ska välja tält för din friluftsvandring

Ska ditt tält tåla mycket väta, kyla eller ha andra egenskaper? Vilken storlek kommer det att krävas som minst? Behöver det vara ett ultralätt tält eller behöver det vara ett tält med kamin?

Enmannatält: Tält för en person: Dessa tält är perfekta för soloäventyrare som vill vandra lätt exempelvis vid backpacking eller fjällvandring. Ultralätta tält väger vanligtvis kring några kilo och kan sättas upp på bara några minuter. De erbjuder dock begränsat med utrymme inuti. Dessa är således inte idealiska om du planerar att tillbringa längre tid i tältet.

2 mannatält: De här tälten är något större än enpersonstält, men de är fortfarande lätta och lätta att sätta upp. De är ett bra alternativ för par eller vänner som vill resa tillsammans men inte behöver så mycket utrymme. De flesta tält för två personer väger mellan oftast något mer än enmannatält.

4 mannatält: De här tälten är mycket större än enmannatält eller 2 mannatält men erbjuder oftast bättre takhöjd och mer golvutrymme. De är idealiska för familjer eller grupper av vänner som vill ha gott om utrymme att röra sig i tältet. 4 mannatält kommer att väga en del. Är ni dock flera vuxna kan ni enkelt fördela detta i gruppen.

När du väljer ett tält för ditt nästa utomhusäventyr är det således viktigt att tänka på hur många personer som kommer att använda det. Samt hur mycket utrymme du faktiskt kommer att behöva. Enmannatält är perfekta för ensamresenärer som vill resa lätt.

Medans 4 mannatält och tält med kamin erbjuder gott om utrymme för hela familjen eller gruppen. Med en tältkamin håller du värmen upp även vid kyligare väder. Oavsett vilka behov du har finns det säkert ett tält som passar dig perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *