Välj rätt utrustning som arborist – Sågskyddsbyxor och klätterselar

Som arborist är du beroende av rätt utrustning för att utföra uppdraget på ett säkert sätt. Att välja rätt utrustning är alltså viktigt för att skydda dig mot skador och olyckor. Bland den utrustning som är mest viktigt är sågskyddsbyxorna och klätterselarna. Men det finns många modeller på marknaden och det kan vara svårt att hitta rätt. Därför ger vi dig här en guide för hur du väljer rätt sågskyddsbyxor och klätterselar som arborist.

Sågskyddsbyxor: Sågskyddsbyxor är den viktigaste utrustningen som du behöver som arborist. De skyddar dina ben mot skador som kan uppstå vid arbete med motorsåg. Två stora faktorer som du bör ha i åtanke när du ska köpa sågskyddsbyxor är passform och skyddsnivå. Passformen är viktig för att förhindra att de glider ner, medan skyddsnivån avgörs av hur tjock den skyddande delen av byxan är. Ju tjockare det skyddande materialet är, desto större skydd mot skador.

Klätterselar: När du ska köpa en klättersel ska du tänka på passform, material och komfort, samt om selen har tillräckligt med utrymme att förvara dina verktyg på. Passformen är viktig eftersom en bra, anpassad sel säkerställer att du inte faller ur selen under klättringen. Materiale är också viktigt eftersom det påverkar selens livslängd och säkerhet. Komforten är viktig för att du ska kunna arbeta under längre perioder utan att du blir trött i kroppen.

Vid både val av sågskyddsbyxor och klättersel är det viktigt att tänka på var du kommer att använda dem och vilken typ av arbete du kommer att utföra. Om du t.ex. utför höga arbete med motorsåg, är det viktigt att skyddet är ordentligt och täcker så mycket av benet som möjligt. Om du däremot ska utföra arbete på varierande höjder, är det bättre att välja en klättersel som har olika inställningsalternativ, så att du kan justera selen för att passa det arbetsområdet.

Priset kan vara en faktor att överväga vid köp av utrustning, men det är också viktigt att ha i åtanke att kvalitet och säkerhet också spelar en roll. Det finns billigare utrustning tillgängligt, men den kan också ha sämre kvalitet och lägre säkerhet. Satsa hellre på utrustning som skyddar dig väl och som har en hög kvalitet och om möjligt, läs recensioner och gör din research för att jämföra olika priser och modeller innan du tar beslutet.

Slutligen, om du är osäker på vilken typ av sågskyddsbyxor eller klättersel som passar dig bäst, tveka inte att söka råd från andra arborister eller en professionell försäljare. De kan hjälpa dig att hitta rätt utrustning som uppfyller alla dina behov och krav.

Sågskyddsbyxor och klätterselar är två viktiga delar i din arboristutrustning som du måste välja noggrant för att skydda dig mot skador och arbeta effektivt. Tänk på passformen, skyddsnivån, material, komfort och utformning när du köper din utrustning. Priset kan vara en faktor att överväga, men kvalitet och säkerhet är också avgörande. Oavsett vilken typ av utrustning du väljer, se till att du köper den från en pålitlig säljare och att den är rätt anpassad till ditt arbete. Slutligen, var inte rädd att be om råd från andra erfarna arborister eller säljaren när du behöver vägledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *