Ergonomiska åtgärder för en bättre arbetsmiljö

Många yrken innebär långa dagar av sittande på kontorsstolar och detta kommer i längden att påverka dig med problem som exempelvis ont i ryggen. Under arbetsdagen är det viktigt att få lite rörelse i form av att få sträcka på sig, men även få rensa huvudet och släppa arbetet. Att ha bra och ergonomiska stolar motverkar påfrestningar och framtida skador och problem som du kan råka ut för.

Hur ska en ergonomisk stol vara utformad?

När du arbetar på en stol är det viktigt att du är i en bekväm position och att stolen du använder känns bekväm. Det är det viktigt att ha en ergonomisk stol som kan justeras på ett enkelt sätt och anpassas till just dig och dina behov. Arbetshöjden och räckvidden ska anpassas till arbetsuppgiften och individen.

Hur påverkar stillasittande kroppen

När man sitter still är kroppens större muskelgrupper inaktiva och energiomsättningen är lägre än normalt. En stillasittande livsstil har visat sig öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, fetma och många typer av cancer. Men tränar man inom andra områden så minskar risken. Muskler, senor, ben, brosk, ligament och nerver kan också påverkas negativt av stillasittande, vilket leder till ett ohälsosamt liv. Muskler och leder måste ständigt vara i rörelse för att behålla styrkan och rörligheten i kroppen. Som tidigare nämnt är det viktigt att få rörelse under arbetsdagen.

Vart hittar jag ergonomiska möbler?

ErgoComfort satsar på att göra alla arbetsplatser ergonomiska och främja allas hälsa. Från ergonomiska arbetsstolar till andra ergonomiska hjälpmedel, såsom flera modeller av ergonomiska tangentbord och olika ergonomiska möss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *